Subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie

Gaat u een installatie (laten) bouwen waardoor minder CO2 vrijkomt dan bij de standaard toegepaste systemen voor elektriciteit-, warmte- en gasproductie? Of wilt u een installatie (laten) realiseren om CO2 af te vangen? Kortom, wilt u voor uw bedrijf of (non-)profitinstelling hernieuwbare energie gaan produceren of CO₂-reducerende technieken toepassen? Dan kunt u in aanmerking komen voor de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie, de SDE++.

UPDATE 16-06-2021: Vanaf 5 oktober 2021 tot en met 11 november 2021 kunt u subsidie (laten) aanvragen. Er is een budget van 5 miljard euro beschikbaar¹. De regeling begint later dan gepland².

Alleen de beoogd producent kan SDE++-subsidie aanvragen. U bent een beoogd producent als u van plan bent om zelf de productie-installatie in bedrijf te nemen en te exploiteren.

Wij helpen u bij het aanvragen van de SDE++

De Groene Kluis kan u helpen bij het aanvragen van de SDE++. Wij gaan op dat moment als het ware op uw plaats zitten en vanuit dat standpunt kijken we wat het meest interessant is. In sommige gevallen is een SDE dan niet, of minder interessant. Uiteraard neemt u altijd de definitieve beslissing.

¹bron https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/sde/aanvragen

²bron https://www.rvo.nl/actueel/nieuws/sde-2021-opent-later

Neem contact op met De Groene Kluis. We denken graag met u mee!

Wat houdt de SDE++ subsidie in?

De SDE++ biedt subsidie voor de inzet van technieken voor hernieuwbare energie en van andere CO2-reducerende technieken. Per techniek wordt de zogenaamde onrendabele top gesubsidieerd. Dat is het verschil tussen de kostprijs van de techniek die de CO₂ reduceert (het basisbedrag) en de marktwaarde van het product dat de techniek oplevert (het correctiebedrag). Het basisbedrag wordt dan voor de gehele subsidielooptijd vastgelegd en het correctiebedrag wordt jaarlijks vastgesteld. Als de marktwaarde van het product stijgt, neemt de onrendabele top af en dus ontvangt u minder subsidie.

De SDE++-subsidie is bedoeld voor bedrijven en (non-)profitinstellingen die hernieuwbare energie (gaan) produceren of CO₂-reducerende technieken toepassen. De subsidie is bedoeld voor de producent van de hernieuwbare energie. Het aanvragen van SDE++ kan alleen gedaan worden door de producenten, maar De Groene Kluis gaat u daarin zoals gezegd bijstaan.

Wat wij voor u kunnen betekenen

De complete oplossing voor de vergroening van uw woning en/of bedrijfspand.
Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Neem contact met ons op via telefoon of mail.
Telefoon: 0570 756136, mail: info@degroenekluis.nl
of vul onderstaand formulier in:

  Onze kernwaarden

  Onze werkwijze zorgt voor duidelijkheid. Bij iedereen.

  Nuchter en eerlijk

  Samenwerken

  Sociaal bewogen

  Ambitieus

  Creatief

  Plezier

  Meer weten over...

  Checklist verduurzamen bedrijfspand

  Checklist verduurzamen bedrijfspand Welke onderwerpen komen aan bod wanneer u denkt aan het verduurzamen van uw bedrijfspand en/of woning? Lees […]

  Uw woning van het gas af?

  Er wordt veel geschreven in de media over het verduurzamen van huizen, zowel bij nieuw als bestaande bouw. De overheid […]

  Ondernemers ook van het gas af?

  Inderdaad, ook u als ondernemer moet van het gas af, moet verduurzamen en moet in ieder geval in 2023 uw […]

  Totaaloplossing op maat

  Fossiel-vrij Nederland De Groene Kluis vindt dat fossiele brandstoffen niet meer van deze tijd zijn. Het grootste deel van de […]

  © 2024 De Groene KluisDesign & realisatie door Webheads.