Onze werkwijze is onderverdeeld in de volgende stappen:

Kennismaking

Stap 1

Samen met u gaat onze adviseur inventariseren hoe uw huidige situatie op energiegebied er uit ziet. Dit doen wij op basis van de volgende zaken: isolatie, verwarming, verlichting en uw wensen en eisen.

In eerste instantie gaan wij bekijken hoeveel energie u werkelijk gebruikt en nog belangrijker, wat u daarvoor betaalt. Om hier een goed inzicht in te krijgen, is het van wezenlijk belang dat u ons kunt voorzien van uw energie-jaarrekening. Zorg dus dat u deze bij de hand heeft.

Op basis van een eerste inschatting van de mogelijkheden tot besparing op uw energielasten en deelt onze adviseur zijn bevindingen tot op dat moment met u.

Op dat moment kunt u een keuze maken in de vervolgstappen of het eerst daarbij laten.

Een complete schouw

Stap 2

Alle verzamelde informatie kunnen wij voor u verwerken in een energierapport. Voor dit rapport vragen wij een vergoeding. Hiervoor wordt eerst een uitgebreide schouw uitgevoerd. Hiervoor wordt een nieuwe afspraak met u gemaakt met onze schouwer, gemiddeld duurt deze uitgebreide schouw zo’n 1,5 tot 2 uur.

Tijdens deze schouw maken wij een complete inventarisatie van de energietechnische installaties binnen uw pand (meterkast, CV-ketel, boiler, enz.) die wij vastleggen middels foto’s.

Schouw / adviespunten

Tijdens het onderzoek of de schouw, worden onderstaande punten grondig bekeken.
De financiering van uw project hangt af van het rapport dat daarna hierover wordt opgesteld.

01 Verwarmingstechniekcv – gas – wind – zon – elektrisch – warmtepomp – airco – ventilatie
02 Stookwijzewarmtebron – radiatoren – vloerverwarming – warmwater – boiler(s)
03 Stroomvoorzieningmeterkast(en) – aansluiting(en) – vermogen
04 Isolatiegevels – vloeren – muren – ramen – daken
05 Zonnepanelenwel / niet aanwezig – omvormers – vacuümbuizen
06 SDEcontract aanwezig/aangevraagd, mogelijk interessant
07 Verlichtingtype verlichting – TL – gas – LED – infrarood – armaturen
08 Waterontharder – hardheid water
09 Zwembadhoe verwarmd
10 Asbestwel/niet aanwezig
11 Energiecontractverbruik gas en elektra
12 Service/onderhoudhuidige vs. toekomstige behoefte/kosten
13 Financieringzelf investeren – subsidies – extern – energieloket

Hoogst haalbaar rendement

Stap 3

De schouwgegevens worden verwerkt in het adviesrapport. Hierin vindt u een weergave van de inventarisatie, waarbij wij u nogmaals aangeven wat wij tijdens de inventarisatie hebben geconstateerd.

Vervolgens doen wij een aantal aanbevelingen met betrekking tot aanpassingen aan uw pand, in energietechnische sfeer, die leiden tot een drastische daling van uw energie verbruik, cq die uw pand energie neutraal maken. In het rapport worden zowel de technische als de financiële aspecten van de maatregelen belicht. Verder komt er in het rapport aan bod hoe u deze maatregelen kunt financieren en als belangrijkste, in hoeverre de overheid met u mee betaalt.

De standaard kosten van het rapport bedragen € 1.800 excl. BTW. Indien de besparing in de eerste 10 jaar lager uitvalt dan € 1.000,- brengen wij geen kosten in rekening voor het opmaken van het rapport.

Informatieplicht

Voor ondernemers bieden wij nog een voordeel en dat is dat we u helpen met de informatieplicht die de overheid heeft ingesteld. U bent namelijk verplicht om de overheid te informeren over de energiebesparende maatregelen die u heeft uitgevoerd aan uw pand(en) om aan uw verplichting tot CO2-reductie te voldoen.

Nulmeting

Maar hoe kunt u aantonen dat de maatregelen die u getroffen heeft ook hebben geleid tot energiebesparing? Daarvoor kunt u ons energie-adviesrapport gebruiken, want daar schetsen wij uw “oude” situatie, hoe de nieuwe situatie er uit ziet en welke energiebesparing dit heeft opgeleverd. De oude situatie kunt u daarmee doorgeven als een zogenaamde 0-meting.

Totaal financiering

Stap 4

Als u ervoor kiest om de aanbevelingen uit ons rapport op te volgen en door ons te laten uitvoeren, krijgt u de kosten voor het rapport van ons terug in de vorm van een korting op het systeem.

In deze fase vragen wij de eventuele subsidies en, indien nodig, de financiering voor u aan. Wanneer deze stappen zijn doorlopen plannen wij voor u de installatie van het geheel in.

De oplossing realiseren

Stap 5

Wij begeleiden voor u de installatie van het geheel en inspecteren bij oplevering door de installateur of uw systeem geheel conform opgave functioneert. Vervolgens controleren wij of alle voor u aangevraagde subsidies zijn verleend en / of al aan u zijn uitgekeerd. Als ten slotte het gehele proces naar volle tevredenheid van u is afgerond, zit dat gedeelte van ons werk erop.

Onbezorgd beheer

Stap 6

Om een goede werking van uw systeem te blijven waarborgen adviseren wij u omtrent de service en het onderhoud aan het systeem en indien gewenst geven wij hier invulling aan. Hierbij kunt u onder andere denken aan het schoonhouden van uw zonnestroom systeem en het op gezette tijden controleren van de werking van uw eventuele warmtepomp.

Wat wij voor u kunnen betekenen

De complete oplossing voor de vergroening van uw woning en/of bedrijfspand.
Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Neem contact met ons op via telefoon of mail.
Telefoon: 0570 756136, mail: info@degroenekluis.nl
of vul onderstaand formulier in:

  Onze kernwaarden

  Onze werkwijze zorgt voor duidelijkheid. Bij iedereen.

  Nuchter en eerlijk

  Samenwerken

  Sociaal bewogen

  Ambitieus

  Creatief

  Plezier

  Meer weten over...

  Checklist verduurzamen bedrijfspand

  Checklist verduurzamen bedrijfspand Welke onderwerpen komen aan bod wanneer u denkt aan het verduurzamen van uw bedrijfspand en/of woning? Lees […]

  Uw woning van het gas af?

  Er wordt veel geschreven in de media over het verduurzamen van huizen, zowel bij nieuw als bestaande bouw. De overheid […]

  Ondernemers ook van het gas af?

  Inderdaad, ook u als ondernemer moet van het gas af, moet verduurzamen en moet in ieder geval in 2023 uw […]

  Totaaloplossing op maat

  Fossiel-vrij Nederland De Groene Kluis vindt dat fossiele brandstoffen niet meer van deze tijd zijn. Het grootste deel van de […]

  © 2024 De Groene KluisDesign & realisatie door Webheads.